159 reacties

 1. Lieve Nathalie en familie,
  Gisteren, op de afscheidsbijeenkomst, heb ik jou, Nathalie, niet meer kunnen spreken. Ik wens jou en jullie allemaal heel veel sterkte en licht met het afscheid van deze bijzondere en liefdevolle man.

 2. Beste, lieve Wick,
  Van 1980 tot 1984 waren we buren en goede vrienden op Uilenstede en voerden we talloze inspirerende gesprekken. Daarnaast maakten we honderden kilometers op de zaalvoetbalvelden. Na elkaar uit het oog verloren te hebben in de jaren negentig, werd de vriendschap weer opgenomen. doordat ik de studie interventiekunde ging doen. Jouw enthousiasme maakte dat ik veel energie kreeg van deze studie. Helaas heeft dit nog geen tien maanden mogen duren. Ik zal je verschrikkelijk missen. Rust zacht Wick en veel sterkte gewenst aan familie en vrienden!

 3. Beste Wick,

  Ik ken je alleen van voetbal en heb je daar leren kennen als een heel warm mens, die altijd een positieve uitstraling had.
  En je was een heel goede voetballer.
  Helaas zullen wij jou daar niet meer zien.
  Ik hoop, dat je in rust en vrede bent overleden.
  Veel sterkte voor familie en vrienden.

 4. Lieve Wick,
  Bedankt voor alles wat ik van je heb mogen leren. Ik wens je familie en vrienden sterkte toe voor de komende tijd.
  Een laatste groet,
  Lisette

 5. Lieve Wick,

  Ergens zweef je daar, neerkijkend op ons, onhutst achterblijvend.
  Wat heb je allen die jou hebben mogen ontmoeten geïnspireerd met je energie, je originaliteit en gedrevenheid. En wat jammer dat het intensief samenwerken met jou via het nieuwe netwerk niet meer heeft mogen gebeuren. Ik keed daar zo naar uit.
  Maar je zal me altijd blijven inspireren, de herinnering blijft.
  Ik wens Nathalie en alle lieven mensen die dicht bij Wick stonden veel sterkte met dit plotselinge verlies. En als ik een bijdrage kan leveren aan het verder brengen van Wick’s nalatenschap en zijn wensen voor een betere wereld, dan zal ik dat met verve doen!

 6. Beste familie,

  Dit jaar voor het eerst een workshop gevolgd. En Wick mogen meemaken als een bevlogen mens. Dat werkt aanstekelijk! Graag zet ik hetgeen ik geleerd heb door om het AI- gedachtegoed verder te brengen!

  Heel veel sterkte met dit verlies!

 7. Lieve Wick,

  Heel erg fijn en inspirerend om het afgelopen jaar met je samen te werken in de workshops voor Utrecht in Dialoog. We hebben veel van je geleerd! Helaas is de publicatie er niet meer van gekomen, maar je ervaringen en inzichten die je met ons gedeeld hebt dragen we mee. Rust zacht, we zullen je als mens en in ons werk blijven herinneren.

  Een laatste groet,
  Wilma

 8. Lieve Wick,
  Dank dat je zo’n mooie leraar was en mij geholpen hebt in de kunst van mooie vragen vragen stellen. Voor de zomer heb ik nog de 40-waarderende dagen challenge gedaan. We hebben gegrapt over samen kano-en en het stuur uit handen geven als de top challenge. Veel te snel ben je vertrokken. Rust in vrede, mooi mens.

  Nathalie en andere nabestaanden,
  Gecondoleerd met het immense verlies van Wick. Ik wens jou en jullie sterkte.

 9. Lieve Wick,
  In 2011 mocht ik je voor het eerst ontmoeten tijdens de Europese AI netwerk bijeenkomst in Volendam. Daarna hebben we diverse mooie ontmoetingen gehad en heb je bijgedragen aan de Ervaringsdag AI die ik verzorgde binnen UWV. Ik heb je leren kennen als een aimabele, integere, humoristische verbinder die vooral oog had voor de ander en altijd geïnteresseerd was in wat de ander bezig hield. Jij leefde AI ten voete uit. Mijn herinneringen aan jou zal ik koesteren. Dank voor je wijze lessen.
  Lieve Nathalie en familie, ik wens jullie heel veel sterkte bij het dragen van dit zware verlies.

 10. Lieve Nathalie, familie en vrienden van Wick,
  Wat een mooi initiatief om hier verhalen te verzamelen over onze ervaringen en belevenissen met Wick en zo hem en zijn levenswerk te eren.
  Ik had het voorrecht bij hem en het Instituut dat hij heeft opgericht mijn afstudeerstage te doen. Daarin leerde ik hem kennen als enorm vrijgevig, open en een echte (soms ook sterke) verhalen verteller! 🙂 Vanaf moment één hoorde ik erbij, mocht ik overal mee naar toe en kreeg ik alle ruimte. Een bijzondere ervaring. Ook hoe Wick om ging met mijn -toch wel- kritische scriptie was waarderend. Hij zag het als een kans om er weer van te leren en waardeerde mijn perspectief net zo als alle anderen. Ook daarna heb ik bij hem genoten van de basisopleiding AI en mocht ik bijdragen aan de AI practitioner. De manier waarop hij vol enthousiasme zijn kennis en visie over droeg waren een voorbeeld voor mij.
  Hoewel ik me niet kan rekenen tot Wicks meest persoonlijke kring ervaar ik zijn plotselinge overlijden als een schok. Veel te jong en te vroeg klinkt zo cliché. Maar het doet pijn dat er weer iemand gaat die zo’n positieve bijdrage levert aan een inclusieve maatschappij. Dat er weer iemand minder is die tegenwicht biedt aan het groeiende individualisme en ongezonde neoliberale tendensen. Hij was namelijk niet oppervlakkig positief, maar overtuigd van het belang van een ander geluid. En dat alles zonder het zo zwaar te maken, maar dit uit te dragen door tomeloze inzet en met een pragmatische en humoristische toon. Ik wens iedereen toe dat zijn levenswerk mag blijven doorklinken in onze wereld en dat we de inspiratie en het voorbeeld dat hij daarin heeft gegeven blijven koesteren en verder brengen. Op die manier kan er inderdaad iets nieuws ontstaan en vooral meer van het gene waar Wick ook voor ging: een waarderende en inclusieve maatschappij. Daarin voel ik me met hem verbonden, en ook met jullie. Ik wens iedereen in zijn persoonlijke verdriet en gemis veel sterkte.

 11. Wick heb ik leren kennen als trainee bij de gemeente Amsterdam. Hij was bevlogen, betrokken en altijd optimistisch. We waren erg verschillend maar toch zocht hij altijd naar de overeenkomsten en het positieve. En als ik het zo lees is hij dat de rest van zijn leven blijven doen en heeft hij hierbij veel mensen geïnspireerd.
  Veel sterkte voor de familie en vrienden.
  Rust zacht Wick.

 12. hi Wick,
  …. ongeveer gelijk gestart met de Triatlon sport en heel wat uurtjes samen onze zwembanen gedaan. Ik zal je blijven herinneren als de “blijmoedige Triatleet” die een Ironman heeft volbracht en altijd de tijd nam om te informeren hoe het met jou, als mens ging. Rust zacht Wick!

  Veel sterkte Nathalie.

  Ton

 13. Lieve Wim en Gré,

  Jullie hebben je zoon verloren. Wat vreselijk verdrietig.
  Ik wens jullie, en Nathalie, heel veel kracht voor de komende periode.

  Hartelijke groet van Ella

 14. Beste Wick,

  Wat ontzettend triest dat je ons bent ontvallen. We kenden elkaar van een Franse camping in de Correze waar jij jarenlang spelletjes en activiteiten organiseerde voor de gasten. Ik praat over bijna 30 jaar geleden… een tijd dat zoiets nog helemaal niet zo gewoon was op campings. Kinderen, volwassenen, vanuit verschillende landen, droegen jou op handen. Van ‘s ochtends tot ‘s avonds stond je klaar om ons een leuke tijd te bezorgen.
  Sportief, intelligent, avontuurlijk, humoristisch zijn woorden die mij te binnen schieten.

  De Franse, Duitse en Nederlandse kinderen die je indertijd een leuke tijd hebt bezorgd zijn inmiddels al volwassen en vader en/of moeder.
  Namens hen en mijzelf wil ik zeggen… bedankt voor alle fijne herinneringen en de tijd die je voor ons nam. Dankzij de herinnering blijf je bij ons voortleven!

  Liefs,

  Raoul

 15. Beste Wick,
  Ik heb je leren kennen als een mensen-mens, die iedereen een warm hart toedraagt. Tijdens een trainerstraject, dat ik bij jou volgde, heb je mij bijzonder geïnspireerd. Hartelijk dank daarvoor en ik ga er vanuit dat jouw AI-gedachtegoed zal blijven voortleven.

  Nathalie en familie, heel veel sterkte gewenst.

 16. Lieve Nathalie, ouders van Wick, andere familie en goede vrienden,

  Gecondoleerd met dit grote verlies. Wat ben ik dankbaar dat jullie zo’n mooie afscheidsbijeenkomst hebben gehouden op het WG-plein. Dat was voor mij heel belangrijk om te laten doordringen wat er is gebeurd en er mee om te kunnen gaan. Het was zo bijzonder om al die mensen te zien die hij heeft geraakt. En van hem afscheid te kunnen nemen boven. Nathalie, juist door jouw toespraak, heb ik het een plek kunnen geven, dank dat je de moed had.
  Ik wens jullie heel veel sterkte de komende tijd. Alle goeds en liefs, Annechien
  (trainee van traineepool 8 gemeente Amsterdam en student bij het instituut. Wick heeft mij in een vormende fase van mijn leven mij geïnspireerd en de liefde voor het vak doorgegeven. Hij is een van mijn belangrijkste leermeesters geweest).

 17. Lieve Wick,
  Ik kan er me zo weinig bij voorstellen dat je niet meer onder ons bent want al die keren dat ik je mocht ontmoeten bruiste je van enthousiasme. Ik ben er stil van en bedroefd. Want de wereld heeft zoveel behoefte aan mensen zoals jij: verbinders die de levens van anderen verrijken met hun aanstekelijke positieve energie en verfrissende ideeën.
  Maar ik ben ook dankbaar voor alles wat je mij geleerd hebt, voor jouw inspiratie en wijsheid. Je hebt me de afgelopen jaren besmet het AI gedachengoed op jouw bevlogen manier. Ik heb genoten van jouw waarderende kijk naar ogenschijnlijke problemen en jouw tomeloze zoektocht naar mogelijkheden.
  Jouw tijd temidden van ons is helaas veel korter dan we allemaal hadden gedroomd. En ook dat heb je me geleerd: dat er in een “Wall of Wonder” ruimte moet zijn voor gebeurtenissen die we niet als positief kunnen ervaren. Niettemin laat je een prachtige en onuitwisbare erfenis na die ik graag mee levendig houd! Rust zacht!
  Heel veel sterkte gewenst aan Nathalie, jouw familie en dierbaren.

 18. Beste Wick,

  Jarenlang kwamen we elkaar tegen op het zaalvoetbalveld van de VU. Enerverende wedstrijden tussen Jogging en Premium Quality die helaas grotendeels door jullie gewonnen werden. Gezonde rivaliteit. Nu ben er niet meer. Ik herinner me je als gezond competitief waarmee het kletsen op hoog niveau was. Het ga je goed Wick! Veel sterkte voor de nabestaanden.

 19. Beste Wick,

  Laat los, het is zoals het is. Zo typisch jouw uitspraak en zo heb je me laten leren. Bedankt voor je inspiratie en inzichten!

  Tot wederziens!

 20. Lieve Wick
  Maar heel kort heb ik mogen genieten van jouw inspirerende manier van lesgeven. Ik doe namelijk momenteel de PMI en ben aangehaakt op jouw gedachtengoed en op je persoonlijkheid. Die combinatie maakte de opleiding tot een krachtig geheel. We gaan door met de opleiding, anders; maar wel in de lijn door jouw uitgezet. Je bent er nog steeds bij alleen niet lijfelijk meer. Dank voor wie je was en wat je achterlaat. Nathalie, ik wens jou veel kracht toe .
  Petra Hoekstra

 21. Met verbijstering heb ik kennis genomen van dit bericht, en wil daarom op deze plaats mijn welgemeende deelneming betuigen met de nabestaanden en mensen betrokken bij het ‘Instituut voor Interventiekunde’, namens de leden van het toenmalige Sectorbestuur A&O psychologie (waar Wick lid van was).

 22. Een bevlogen, authentiek en integer mens en inspirerend voorbeeld!!
  Dank voor al je inspiratie en energie Wick!
  Een enorm gemis…..
  Heel veel sterkte voor Nathalie.

 23. De naasten van Wick, zijn vrouw en familie, wil ik veel sterkte wensen met dit grote verlies. Wick was duidelijk aanwezig, energiek en altijd veel ideeen. Ik ken Wick vanaf de VU en door onze gezamenlijke tijd in het A&O bestuur van het NIP. Hij wist wat hij wilde en heeft door de verbanden te leggen met de jonge psychologen mooie zaken kunnen bereiken.

 24. Condoleances namens de Sector Arbeids- en Organisatiepsychologie van het NIP en nogmaals veel dank voor de inzet van Wick gedurende zijn voorzitterschap van de Sectie T&O

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.