Voeg een condoleance toe

Je adres en e-mailadres worden niet gepubliceerd op de website.

159 antwoorden op “Condoleance”

 1. Beste nabestaanden van Wick van der Vaart,
  Bij deze doe ik mijn oprechte deelneming bij het verlies van Wick. Een aantal jaar geleden heb ik een paar keer contact met hem gehad toen hij in een paar sessies de Ondernemingsraad van het AMC adviseerde. Later heeft hij mij nog eens geïnterviewd.
  Het contact met Wick heb ik altijd als heel prettig ervaren. Een zeer goede adviseur.
  Het is zeer te betreuren dat hij op zo een jonge leeftijd moest overlijden en ik wens de familie en vrienden van Wick dan ook heel veel sterkte bij het verwerken bij dit verlies.

 2. lieve Wick, ‘wat is de eerste kleine stap?” die zin echoot voor altijd na in mijn hoofd en de herinnering aan de gezelligheid en dialoog op het WG plein èn al die lekkere koekjes, broodjes, humor en inspiratie. Ik heb heel veel van je geleerd, vooral dat er geen vaste dogma’s zijn, alleen maar vragen. ik hoop dat je een mooie reis hebt, veel liefs Alix Mabesoone

 3. Lieve Wick, wat was ik graag in je buurt. Je idealen, je respectvolle en positieve manier van kijken, de waardering die je gaf aan alle kleine, grote verhalen. Je raakte en inspireerde mij hier mee. Ik neem het mee en ik hou het bij me. Dank je wel!

  Ze zullen je nu wel ergens anders nodig hebben……

  Veel sterkte en kracht gewenst voor alle nabestaanden.

  xxx

 4. “Je kan het allemaal al!” Is wat je tegen me zei. Ga genieten, heb ik er aan toegevoegd. Dank voor je vrije en positieve kijk op het leven. En dank voor wie je was en voor altijd voor mij en anderen zult zijn. Mijn gedachten gaan uit naar Nathalie. Veel sterkte!

 5. Van waarde. Dat was jij voor mij, ben jij voor mij en blijf jij voor mij. Ongelofelijk wat ik van je heb mogen leren en ongelofelijk dat je er niet meer bent.

  Dank voor alles wat ik altijd bij me zal blijven dragen.

 6. Oh Wick, wat een schrik deze ochtend. Denkend dat je met je lieve vriendin geniet in Arnhem, ben je gewoon ziek geweest. Bedankt voor je wijze lessen, samenwerking en fijne lach.
  Ik wens je vriendin, familie en bekenden veel liefde om dit enorme gat een plaats te geven.
  Irma

 7. Mooie man, in de bloei van zijn leven, verfrissend, betekenisvol en vooruitstrevend. Alle goeds en mildheid voor zijn dierbaren.

 8. Een fantastisch man.
  Ik heb met Wick zes jaar mogen samenwerken. Grootse plannen voor de toekomst. Zijn enthousiasme, inspiratie en bevlogen ideeën zal ik me blijven herinneren. Ik ga Wick enorm missen.
  Sterkte aan al diegenen die hem dierbaar zijn.

 9. Samenwerken met Wick was een groot genot. Zijn heldere manier van denken gecombineerd met humor en relativering zorgde voor ontmoetingen die je bij blijven. Ik ga deze ontmoetingen zeker missen.

  Veel sterkte voor alle nabestaanden en met name voor Nathalie.

 10. Slechts een paar keer gesproken, een warme indruk blijft achter. Ik had graag teruggekomen in Amsterdam. De plezierige sfeer opnieuw opgesnoven, van gedachten gewisseld. Dank je wel Wick.

 11. A giant has fallen……

  We thank the Creator for the gift and blessing that Wick was to the world and to us his friends. And now as we enter this season of grief we entrust his soul to the Source of All.

  Natalie and family – please know that around the world we are all holding you in prayer so aware of the generosity with which you shared Wick with us all. And here in Africa we light a candle for a Son of our Soil.
  Hamba Gahle Ntando Sam (Go well beloved)

 12. Wat een enorm verlies van een groot man met zoveel warmte en kwaliteiten! Dank je wel Wick dat je op mijn pad mocht komen en dat ik van jou heb mogen leren. Nathalie, ik wens je veel kracht, troost en sterkte toe met het gemis van Wick.

 13. Dag Wick,
  Je leerde me (ooit, in traineepool3, een mensenleven geleden) dat je jezelf kunt leren kennen (enigszins) en dat je daar dan wat mee kan (wat dan ook). Zodat je een leven leeft dat bij je past. Je was een ‘instituut’. De laatste keer dat we elkaar zagen was je zo het tegenovergestelde van dat wat je nu bent: de ironman tijdens een zonnig zomers weekend in Vichy, alles was verlicht. En toen raakte nota bene jij de controle kwijt en ben je er niet meer. Een idioot idee. Maar in alle sporen die je bij zovelen hebt nagelaten leef je voort, blijf je hier. Moge dat een schrale troost zijn voor je geliefden. Dank.

 14. Lieve Wick,

  Wat lees ik rake woorden. En dat woord ‘raak’ resoneert als ik aan jou en jouw nalatenschap denk. Jij raakte mensen en jouw boodschappen raakte de kern; of mensen het nou wilde horen of niet.

  Kern is nog zon’n woord. Jij was wars van poespas, wars van conventie, but trouw aan principes en trouw aan ‘ons/Jannie’s’ gedachtengoed.

  Eigen, nog een woord dat bij jou hoort. Wick wat was je heerlijk eigen, met een eigen koers. En wat was het fijn om bij je in de buurt te zijn.

  Wat ben ik blij dat we nog samen gewerkt hebben. Ik wist dat ik bij jouw het gedachtengoed weer meer bewust en paraat zou krijgen. Er was wederzijdse waardering en waardering van Wick…….jongens wat voelt dat goed. Dat kom niet alleen recht uit het hart , maar gaat altijd samen met een professionele en appreciative laag.

  Als ik rond het WG terrein fiets dan ben jij daar nog voor mij. Als ik design, intervenieer en reflecteer dan neem ik jouw vragen mee.

  Dank Wick voor wie je was en wat je betekend hebt voor mij, voor heel veel anderen en voor het vak (want een vak dat is het).

  Nathalie, heel veel sterkte,

  Annelieke

 15. Lieve Wick,
  Wat een inspiratie en wat een energie. Ik ben zo blij dat ik je heb leren kennen en dat je mij hebt kunnen inspireren. Geweldig vanuit welke invalshoeken jij naar situaties kon kijken, net nog even een ander perspectief erbij. En nu moeten we zonder jou verder, maar jouw ideeën, inspiratie en energie blijven altijd bij ons.
  Dank je wel en heel veel sterkte voor Nathalie, familie en al je vrienden,
  Maarten

 16. Wick, ik neem mijn herinnering aan jou en wat ik van je heb mogen leren als levende herinnering mee. Dankbaar ben ik dat ik je gekend heb.

 17. Het bericht dat Wick er fysiek niet meer is, stemt mij intens verdrietig. Maar de wijze waarop hij in staat was afscheid te nemen van Nathalie en zijn naasten was groots, op z’n Wicks. Ik troost mij met de gedachte dat ik zijn kennis, visie en gedrag altijd blijf koesteren. Ben blij dat ik dit blogje ooit over hem mocht schrijven:
  https://www.blipfoto.com/entry/2123711919553513991
  Herman Poos

 18. Dear Wick – dear Nathalie –

  It is hard to understand that you are not with us anymore. I have seldom laughed as much – both at and with – somebody, professionally, as you, Wick! Always ready for fun and pranks – but at the same time dead serious, reading rather depressing Norwegian social realist literature for breakfast (Knausgård in Ghent at AI World Conference). You will forever be with us, dear Wick. And I am so happy you had Nathalie.

  Nathalie – I feel so sorry for your loss. I send you warm and big hugs.

  -Ingela

 19. Jouw laatste deurkrant

  Een blik van verwondering rest
  Onzekerheid
  Een ‘niet weten’ blijft
  Vertrouwen

  Ik ga door met jouw grinnik in mijn oren
  Met een waarderende blik
  die soms vertroebeld wordt door verdriet

  Verbonden zonder fysiek contact

 20. Ach Wick mijn laatste kaart aan jou, kruiste jouw laatste reis zo bleek. Wat had ik jou en Nathalie nog laten weten hoeveel ik geleerd en gehad heb aan jouw visie op waardering (in good and bad times) en jullie manier van leven.
  Morgen is de afscheidsbijeenkomst, ik kan daar helaas niet bij zijn. Maar zal op een boot op de rode zee mijn grdachten laten waaien.
  Nathalie en familie van Wick, gecondoleerd en veel sterkte de komende tijd.
  Veel liefs, Arlette

 21. Zo fijn en dierbaar dat dit soort mensen bestaan… Ik herinner me Wick uit onze studietijd aan de VU als vooral een ontzettende aardige jongen. Veel sterkte en liefs aan zijn dierbaren. En dank voor de ontroerende video op deze site.
  Ciska Matthes

 22. Rond 1980 werd er in de ASVU-Sporthal op Uilenstede ’s morgens ‘vrij’ gezaalvoetbald door vroege vogels. Vanaf 8 uur kon je er terecht en er waren doorgaans genoeg liefhebbers zodat je lekker je spieren kon losmaken. Op een dinsdagochtend bracht (wijlen) Reijer Kristen een nieuweling mee die bij hem op de Eenheid was komen wonen en die graag een balletje wilde mee trappen. Een wat iel ventje met een grote grijns en een onverwoestbaar goed humeur: Wick. Zijn favoriete truc was om de bal op te wippen, waarna de bal op zijn achterhoofd belandde en vandaar in zijn hals gleed om uiteindelijk, bijna op de grond weer op de hak genomen te worden waarna de bal opnieuw op het hoofd genomen werd en het ritueel zich herhaalde. Dat is het beeld dat mij zal bijblijven: Wick in beweging, met een grote grijns en een onverwoestbaar goed humeur. En vooral: toegewijd.