Herinneringen aan Wick

Wie Wick kende, weet dat hij zich in zijn werk altijd bezig hield met inclusie. Hij zorgde bijvoorbeeld voor een open sfeer binnen zijn opleidingsgroepen, zodat verschillen binnen de groep gewaardeerd konden worden. Een deel van zijn werk speelde zich af binnen organisaties. Iets wat altijd onderdeel uit maakte van zijn trajecten, is de mensen met elkaar in gesprek te brengen. Dit komt uit de filosofie van het sociaal constructionisme: we creëren de wereld om ons heen via gesprekken met elkaar. Door deze filosofie uit te dragen als professional en persoon, en doordat Wick een mens is die graag onder de mensen is, heeft hij in zijn leven een erg groot netwerk opgebouwd.

Het woord netwerk doet eigenlijk geen recht aan de kring van mensen die hij om zich heen heeft verzameld. Je zou eigenlijk beter kunnen spreken van een community. We hebben een gedeelde visie, en sommigen van ons zijn directe collega’s die hetzelfde soort werk doen. Vanuit deze gedachte is ook deze website opgebouwd, en hebben we ruimte gecreëerd om elkaar online op te zoeken. Hier kunnen gesprekken plaatsvinden, gedachten gedeeld worden en kunnen we op elkaar reageren.

We willen jullie daarom deze vraag stellen: Vertel eens een verhaal over een mooi moment dat je hebt beleefd bij het Instituut voor Interventiekunde of met Wick samen. Wat heb je meegemaakt, en wat maakt dat je deze gebeurtenis met ons wilt delen? Als je wilt, kun je ook een fotootje meesturen.

Het nieuws over Wick zal voor velen onthutsend zijn, dus laten we elkaar opzoeken en betekenis geven aan deze moeilijke tijd.

Contact info@instituutvoorinterventiekunde.nl

30 reacties

 1. Lieve Wick,
  Ik kan er me zo weinig bij voorstellen dat je niet meer onder ons bent want al die keren dat ik je mocht ontmoeten bruiste je van enthousiasme. Ik ben er stil van en bedroefd. Want de wereld heeft zoveel behoefte aan mensen zoals jij: verbinders die de levens van anderen verrijken met hun aanstekelijke positieve energie en verfrissende ideeën.
  Maar ik ben ook dankbaar voor alles wat je mij geleerd hebt, voor jouw inspiratie en wijsheid. Je hebt me de afgelopen jaren besmet het AI gedachengoed op jouw bevlogen manier. Ik heb genoten van jouw waarderende kijk naar ogenschijnlijke problemen en jouw tomeloze zoektocht naar mogelijkheden.
  Jouw tijd temidden van ons is helaas veel korter dan we allemaal hadden gedroomd. En ook dat heb je me geleerd: dat er in een “Wall of Wonder” ruimte moet zijn voor gebeurtenissen die we niet als positief kunnen ervaren. Niettemin laat je een prachtige en onuitwisbare erfenis na die ik graag mee levendig houd! Rust zacht!
  Heel veel sterkte gewenst aan Nathalie, jouw familie en dierbaren.

 2. Beste Nathalie en familie,
  Wick heb ik ontmoet in Gent tijdens het AI Wereld Congres. Ik volgde zijn workshop en was erg onder de indruk. We hebben diverse gesprekken gehad over AI, mens zijn, positief denken, liefde enz.
  Toen ik in November 2016 kanker bleek te hebben heb ik vaak gedacht aan een van Wick’s essenties: ‘kom maar op, ik ben er klaar voor, ik kan het aan’.
  Ik weet niets zeker maar ik denk en voel dat deze inspiratie mij zeer geholpen heeft.
  Helaas is het met Wick anders gelopen en ik ben daar erg verdrietig van.
  Je was nog veel te jong en energiek, ik zal je missen Wick, zeer bedankt voor alles.
  Tot ziens “blijmoedige Triatleet”, rust in vrede.
  Nathalie en familie ik wens jullie sterkte met het verlies van Wick en het grote gat dat hij achterlaat, veel sterkte, John.

 3. Working with you, Wick, was a delight as was your friendship, and I want to thank you-
  For being such a fine collaborator and colleague
  For creating such a beautiful community of people who took so much pleasure in learning and who welcomed me so kindly
  For your continuing encouragement to share my thoughts and ideas
  For working with me to create The Practitioners Journey which was such a joy to deliver
  For your companionship over food and whiskey
  For carrying me on the back of your bike over cobbled pathways by Amsterdam canals
  For your companionship in learning and your passion as a teacher
  For sticking your finger in my ear!
  For your invitational way of working and generosity of spirit
  For taking the path less-trodden
  For hanging out with me in Amsterdam and Aberdeen, in France, in Italy and in the US
  And Nathalie, I thank you for your shared friendship and for letting me spend such a lovely piece of time with Wick shortly before he died. It was gentle and peaceful and such a privilege to be with you both at that time,
  For all of that, bedankt.

 4. There’s nothing more annoying than watching a video with a terrible audio track – tinny sounding, bad volume and you struggle to get what is being said… But even WORSE! Text To Speech! Those terrible Text To Speech audios on videos that sound fake, emotionless, robotic and cheap! Makes me hit the Back Button every time. So what can you do if you don’t have a nice voice for your own or your clients videos? You pay somebody to do it for you, and that ain’t cheap! There was no real alternative…UNTIL NOW!. Don’t take our word for it, hear a free demo now. Just reply to this email: katesepage@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.